x86_64 i powrót na x86 |
Autor |
Wiadomość |
peem
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 22:20 x86_64 i powrót na x86
|
|
|
Witam
Właśnie sobie testowo zainstalowałem Th na x86_64. Całkiem fajnie smiga, ale niestety brak wielu pakietów, oraz nie możność zbudowania ich z cvs-u daje mi do zrozumienia, że nalezy jednak wrócić do x86, czyli i686 albo athlona, jako architektury. Czy jak zrobię brutalnie listę pakietów zainstalowanych, odpalę się z rescuecd, i dam tę listę pakietów w jakimś skrypcie poldkowi do zainstalowania z --reinstall --nodeps --ignore-arch, to to będzie potem poprawnie działało ???
Pozdrawiam,
peem |
|
|
|
 |
bas

Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 199 razy Dołączył: 06 Lip 2005 Posty: 2305 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 23:14
|
|
|
peem napisał/a: | będzie potem poprawnie działało ??? |
Teoretycznie tak.
Praktycznie: znajomy to(tylko w przeciwną stronę niż Ty chcesz) swego czasu trenował i skończyło się przeinstalowaniem systemu.
Pozdrawiam BAS |
|
|
|
 |
peem
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 23:36
|
|
|
Heh .... Dzięki za info, przetestuję jutro w takim razie z nastawieniem na reinstalkę, jak do pubu nie pójd .. Bo po pijaku to nie robie nic przy kompach BTW, takim sposobem reinstalka nie powinna być problemem właściwie .. zamiast robić skrypt z --reinstall i sprawdzać czy zadziała, to mogę skopiować zawartość /home i /etc, wyczyścić partycje, i skryptować nową instalację. To powinno zadziałać.
Pozdrawiam,
peem |
|
|
|
 |
bas

Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 199 razy Dołączył: 06 Lip 2005 Posty: 2305 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 23:47
|
|
|
peem napisał/a: | Bo po pijaku to nie robie nic przy kompach |
Spoko kiedyś miałem postawić serwer(od zera-nowa maszyna) stwierdziłem, że zrobię to w kuchni. Ustawiłem sobie kompa, przyniosłem płytę z rescuecd, położyłem na blacie, zacząłem sobie robić kolację i wpadł kumpel, poszliśmy do pokoju i skuliśmy się do nieprzytomności. Rano wstałem zacząłem się brać za instalację i okazało się, że system stoi i nawet jakiegoś apache'a postawiłem, do dzisiaj nie wiem jakim cudem, przypuszczalnie robiłem sobie 2gą kolację(mam taki zwyczaj po imprezie) i przy okazji postawiło mi się system:)
Pozdrawiam BAS |
|
|
|
 |
|