PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wydruki z oowriter
Autor Wiadomość
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 06:01   

tux napisał/a:
do pasji doprowadza mnie OOo
A mi na wydrukach robi 47 prostokątnych poziomych ramek to nawet na pustej stronie. Myślałem, że to ramki do wierszy, ale jak dam większą czcionkę to ramki się nie powiększają. Muszę eksportować do pdf i potem drukować a nie zawsze o tym pamiętam...
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
bas 


Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 199 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 2305
Skąd: Łódź
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 11:01   

A bezpośrednio z cups'a drukuje poprawnie?

Pozdrawiam BAS
 
 
 
croolyc 
zajonc trejn


Pomógł: 25 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 985
Skąd: Polanów
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 11:42   

bas napisał/a:
bezpośrednio z cups'a drukuje poprawnie?

skoro z pdf drukuje to pewnie tak

próbowałeś ustawień drukowania w OOo
wersja z repo czy ux?
_________________
PLD - Punk Linux Distro
Underground Out Of Poland
 
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 28 Czerwiec 2007, 20:08   

OOo z repo.Problem się pojawił po upgradzie do 2.1 - teraz mam openoffice.org-2.2.0-oof680_m14.0.6.i686 i dalej to samo... Na wersji 2.0 było dobrze i w konfiguracji nic nie zmieniałem. Usunięcie katalogu ~/.ooo-2.0 nic nie daje - tworzy się nowy katalog, a ramki dalej drukuje.
Najbardziej zastanawia mnie, że te ramki nie są związane z wielkością tekstu. w ogóle nie mają nic wspólnego z tekstem - mam je nawet na pustym dokumencie.
Oocalc drukuje dobrze.
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
pingwin 

Dołączył: 14 Lip 2006
Posty: 24
Skąd: Łęczna, Lublin
Wysłany: 6 Sierpień 2007, 00:13   

U mnie jest to samo, muszę wszystko eksportować do pdf'ów.
_________________
PLT Th | IBM X31 Pentium M 1600 MHz | Lan 4 Mbit
PLD Th | Athlon 1700+@1800+ | ECS K7S5A | 120 GB HITACHI | Lan 4 Mbit
PLD Ac | Pentium IV 1.8 GHz | Intel Corporation 82845 845 (Brookdale) | 250 GB HITACHI | Lan 4 Mbit
 
 
 
zalp 


Pomógł: 32 razy
Dołączył: 16 Gru 2005
Posty: 492
Wysłany: 6 Sierpień 2007, 08:28   

To i ja to potwierdzam, że są te zawszone ramki. :mad:
_________________
Pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group