PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mam interfejsu eth0 przy starcie z RescueCD
Autor Wiadomość
kicik 

Distro: PLD 3.0
Dołączyła: 29 Gru 2014
Posty: 2
Wysłany: 29 Grudzień 2014, 23:31   Nie mam interfejsu eth0 przy starcie z RescueCD

Mój problem polega na tym, że po boocie nie mam interfejsu eth0 przez co nie mogę kontynuować instalacji.

próbowałam:

Kod:
pcidev2 /m net


nic nie pokazuje

Kod:
service network restart


nic

+ próbowałam jeszcze restartować inne service z /etc/init.d/ odnoszące się do sieci których nie pamiętam nazw dokładnie, ale też nic tym nie wskórałam

Co z tym zrobić?
 
 
kicik 

Distro: PLD 3.0
Dołączyła: 29 Gru 2014
Posty: 2
Wysłany: 2 Styczeń 2015, 01:09   

Problem rozwiązany - PLD domyślnie na LiveCD nie moduły kernela dla mojej karty ethernetowej. Potrzeba zainstalować moduły compat-wireless i alx.
 
 
karara3 

Dołączył: 21 Kwi 2018
Posty: 4
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 25 Kwiecień 2018, 21:59   

Możesz szerzej opisać solucje do tego problemu? Jestem w tym zielony niestety.
_________________
Czasami wyborem jest brak wyboru.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group