PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kde4 dla Titanium i Th
Autor Wiadomość
Petit 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 39
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 19:56   

Podczas instalacji poldek wywala konflikty z wersja 3.5 a z tego co pamietam to niby mialabyc mozliwosc posiadania obu wersji, 3 i 4. To da sie miec 2 wersje na raz czy jednak nie. A moze jest jakis sposob na to ????

Pozdrawiam
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 20:48   

W pierwszej wiadomości wątku shadzik podał link do miejsca gdzie udostępnił pakiety, a tam na samym początku można przeczytać:
Kod:
NOTE: The packages are prepared for Titanium and Th only!
NOTE2: Kde4 isn't yet able to co-exist with kde3 and probably never will be.
       I advise you to first uninstall your kde3 and rename the .kde directory,
       after that you can safely install kde4.
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
shadzik 


Pomógł: 128 razy
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 1773
Skąd: Berlin
Wysłany: 13 Czerwiec 2008, 15:28   

Wystawilem najnowsza wersje - kde4 4.0.82 - z kazda wersja przybywa zmian... tym razem w porownaniu z wersja .81 zmienil sie troszke login - jest o wiele ladniejszy.
_________________
checking for beer in -lfridge... no
Warning: No beer found in fridge!
We highly suggest that you rectify this situation immediately.
 
 
shadzik 


Pomógł: 128 razy
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 1773
Skąd: Berlin
Wysłany: 20 Czerwiec 2008, 23:44   

Paczki dla x86_64

http://entermedia.pl/~shadzik/Titanium/x86_64/

Podziękowania dla kamyka, za udostępnienie maszyny 64bitowej.
_________________
checking for beer in -lfridge... no
Warning: No beer found in fridge!
We highly suggest that you rectify this situation immediately.
 
 
grizz 


Pomógł: 56 razy
Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 00:00   

Shadzik... uzywasz tego kde4?

Zastanawiam sie czy juz się przesiadac.


Patrze własnie w openSuse i śmiga calkiem całkiem... hmm
_________________
http://galeria.firlej.org || http://grizz.pl
Pomóż rozwijać wiki uzytkowników PLD: http://pld-users.org
 
 
shadzik 


Pomógł: 128 razy
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 1773
Skąd: Berlin
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 00:02   

Tak, używam. Inaczej bym się z tym nie pier**lił. :)
_________________
checking for beer in -lfridge... no
Warning: No beer found in fridge!
We highly suggest that you rectify this situation immediately.
 
 
grizz 


Pomógł: 56 razy
Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 00:20   

:D

;)

Wiesz... pro publico bono :P

dobra after session bedzie migracja :P
_________________
http://galeria.firlej.org || http://grizz.pl
Pomóż rozwijać wiki uzytkowników PLD: http://pld-users.org
 
 
grizz 


Pomógł: 56 razy
Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 10:28   

I migracja zrobiła się już :D co tam sesja ;p


Pytanka:
-dekoracja okien, cos nie bangla :/ nie zmieniają sie jej kolory :/
-przewijanie coś zaczeło ślamazarnie działac - np w firefoxie... w aplikacjach kde jest ok.

Tylko ja tak mam?
_________________
http://galeria.firlej.org || http://grizz.pl
Pomóż rozwijać wiki uzytkowników PLD: http://pld-users.org
 
 
Daniel_ 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 173
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 18:33   

Chyba tylko ty tak masz ; :twisted:
Kolory działają, przewijanie w firefoxie działa normalnie, jedynie w konquerorze tak się "płynne" zrobiło - szukam gdzie to wyłączyć ( kompilacja ze specy - nie wiem czy to to samo co te paczki )
Jak dla mnie co się coś stało z klawiszami - zawsze miałem schemat z 4 modyfikatorami a teraz coś on tak nie działa ( win+enter = run a teraz nie... ).
Może sam schemat się zmienił.
 
 
grizz 


Pomógł: 56 razy
Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 18:59   

Już działa :D

Co do klawiszy - w centrum sterowania możesz zmienic przypisanie klawiszy ;)
_________________
http://galeria.firlej.org || http://grizz.pl
Pomóż rozwijać wiki uzytkowników PLD: http://pld-users.org
 
 
Daniel_ 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 173
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 19:38   

Taa, wiem, tyle że przez tyle lat to było jedno kliknięcie... Robi się człowiek wygodny. Teraz czekam tylko na kdevelopa który będzie miał coś więcej niż tylko aplikacje qt ( chyba, że już ma tylko ja nie mam? )
 
 
grizz 


Pomógł: 56 razy
Dołączył: 27 Kwi 2006
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 10:40   

ekhm masz tam zmiane shematów... moze można zaimportować jakiś stary z kde3
_________________
http://galeria.firlej.org || http://grizz.pl
Pomóż rozwijać wiki uzytkowników PLD: http://pld-users.org
 
 
Daniel_ 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 173
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 12:17   

eeee pogubiłem się... shemat czego? chodzi o klawisze? no to poszukam jakiegoś starego
 
 
Daniel_ 

Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 173
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 20:08   

Tamtym się jeszcze nie bawiłem ale mam pytanie co do KMixa
Do sterowania (głośniej/ciszej) używa PCM - co mi nic oczywiście nie daje
Jak uruchomię alsamixer i ruszam "Master" to KMix to widzi jako "Fron"
Jak ten Front podpiąć pod suwak kmixa na tacce?
 
 
Petit 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Sie 2006
Posty: 39
Wysłany: 23 Czerwiec 2008, 20:31   

U mnie niestety cos nie bangla :( . Po pierwsze juz na poczatku mialem problemy:

Cytat:
kde4-kdesupport (badz po kolei: strigi, soprano, akonadi, kde4-automoc)
kde4-kdelibs
kde4-kdepimlibs
kde4-kdebase
kde4-kdebase-runtime i kde4-kdebase-workspace (mozna rownolegle)
potem co ci sie zywnie podoba


Nie idzie za nic zainstalowac kde4-automoc.

Cala reszta poszla lecz niestety kde4 nie uruchamia mi sie. Wywala sie gdzies na plasmie.

Kod:
Application: Plasma Workspace (plasma), signal SIGSEGV


Moze jakas podpowiedz ??? Z gory dziekuje i pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group