PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[RFS] request for spec
Autor Wiadomość
fi9o 

Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 174
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 25 Luty 2011, 17:24   

A moze podbite szi z makefile dla linuksa a nie tylko windows? :P http://sourceforge.net/projects/sciagnijziply/
_________________
<a href="http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif" rel="nofollow" target="_blank" class="postlink">http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif</a>
 
 
 
svl 
paweld


Pomógł: 115 razy
Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 1038
Skąd: Toruń
Wysłany: 27 Luty 2011, 11:13   

Mógłby ktoś zerknąc na deadbeef.spec, nowsza wersja dodaje troche opcji.
_________________
God, root, what is difference?
 
 
dirdival 


Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 554
Skąd: Legionowo
Wysłany: 27 Luty 2011, 15:30   

svl napisał/a:
Mógłby ktoś zerknąc na deadbeef.spec, nowsza wersja dodaje troche opcji.

Podbite. Jakby coś było nie tak daj znać.
_________________
Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły, gorzej ... to ludzie.
 
 
svl 
paweld


Pomógł: 115 razy
Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 1038
Skąd: Toruń
Wysłany: 27 Luty 2011, 17:14   

dirdival dzięki bardzo, naprawdę bardzo dobry odtwarzacz, pocam sprawdzić.
Jest tylko małe ale, nie wyświetla ikony w trayu, tzn wyswitla białą ikone z czerwonym x (jakby brakowało pliku), odpalając z konsoli nie zauważyłem żadnych komunikatów.
_________________
God, root, what is difference?
 
 
dirdival 


Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 554
Skąd: Legionowo
Wysłany: 27 Luty 2011, 19:54   

svl napisał/a:
nie wyświetla ikony w trayu, tzn wyswitla białą ikone z czerwonym x (jakby brakowało pliku)

Nie wiem czy Ci się spodoba rozwiązanie, nie znalazłem sensownego w sieci więc zajrzałem w kod źródłowy. deadbeef korzysta gtk_icon_theme_has_icon do ustawienia ikony i zakłada, że jest ona w Twoim aktualnym temacie ikon.
Rozwiązanie jest takie.
1. Skopiować plik:
Kod:
/usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/deadbeef.png

do odpowiedniego tematu, np. jeśli korzystasz z Mist to do:
Kod:
 /usr/share/icons/Mist/48x48/apps/

Możesz skopiować inne rozmiary niż 48x48, spróbowałem z jednym i zadziałało.
2. przebudować indeks ikon ( bez tego kroku nie zauważy, że ikona została dodana)
Kod:
gtk-update-icon-cache

3. uruchomić deadbeef i z menu wybrać:
Kod:
edycja->preferencje->wtyczki->standard gtk2 user interface->konfiguracja

w oknie "własna ikona stanu" wpisać:
Kod:
deadbeef

Kliknąć zastosuj ewentualnie ponownie uruchomić program.
_________________
Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły, gorzej ... to ludzie.
 
 
svl 
paweld


Pomógł: 115 razy
Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 1038
Skąd: Toruń
Wysłany: 27 Luty 2011, 20:49   

No i pięknie :] jak najbardziej działa. Kombinowałem z kopiowianiem ikony w różne miejsca, ale o stylu gtk nie pomyślałem, dziękuje bardzo za pomoc
imho można by podbić release do pełnego i puścić do th-test
_________________
God, root, what is difference?
 
 
svl 
paweld


Pomógł: 115 razy
Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 1038
Skąd: Toruń
Wysłany: 11 Marzec 2011, 17:34   

zerknął by ktoś na anki.spec, w cvs mamy dużo starszą wersję
_________________
God, root, what is difference?
 
 
fi9o 

Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 174
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 11 Marzec 2011, 21:36   

No to procz tego kadu rc2 na devel o ktore prosilem to moze pidgin 2.7.11? ;)
_________________
<a href="http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif" rel="nofollow" target="_blank" class="postlink">http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif</a>
 
 
 
dirdival 


Distro: PLD 2.0;3.0
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 30 Kwi 2007
Posty: 554
Skąd: Legionowo
Wysłany: 11 Marzec 2011, 21:45   

svl napisał/a:
zerknął by ktoś na anki.spec

podbite.
_________________
Cicho, cicho dzieci. To nie demony, nie diabły, gorzej ... to ludzie.
 
 
fi9o 

Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 174
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 14 Marzec 2011, 21:00   

Do tego kadu w wersji rc chcialbym prosic o podbicie vacuum do nowszej wersji(na HEAD) bo wydany zostal 1.1.0
_________________
<a href="http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif" rel="nofollow" target="_blank" class="postlink">http://fotoo.pl/zdjecia/files/2009-02/ac3f0a0d.gif</a>
 
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 14 Marzec 2011, 22:19   

Prosiłbym o http://www.qlandkarte.org/ co prawda jest spec, ale z 2008 roku i link prowadzi do strony z dużym napisem Terminated
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
shadzik 


Pomógł: 128 razy
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 1773
Skąd: Berlin
Wysłany: 16 Marzec 2011, 09:54   

KrystianT napisał/a:
Prosiłbym o http://www.qlandkarte.org/ co prawda jest spec, ale z 2008 roku i link prowadzi do strony z dużym napisem Terminated


KrystianT, czemu sam nie zrobisz? Masz +w przecież :)
_________________
checking for beer in -lfridge... no
Warning: No beer found in fridge!
We highly suggest that you rectify this situation immediately.
 
 
diodak
[Usunięty]

Wysłany: 16 Marzec 2011, 14:38   

Czy da się podbić kernel-xen0 do nowszej wersji?

Chciałem postawić PLD jak hosta XEN, ale kernel-xen0 nie bardzo chce się budować (ostatnia aktywność jakis rok temu, więc pewnie problem nowych makr rpm). Nie bardzo widzę też inną możliwość zbudowania kernela z obsługą dom0

Pozdrawiam
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 16 Marzec 2011, 20:22   

shadzik napisał/a:
KrystianT napisał/a:
Prosiłbym o http://www.qlandkarte.org/ co prawda jest spec, ale z 2008 roku i link prowadzi do strony z dużym napisem Terminated


KrystianT, czemu sam nie zrobisz? Masz +w przecież :)
Od +w nie posiada się automatycznie całej potrzebnej wiedzy do robienia takich rzeczy :???:
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
lisu87
[Usunięty]

Wysłany: 18 Marzec 2011, 10:22   

fi9o napisał/a:
Do tego kadu w wersji rc chcialbym prosic o podbicie vacuum do nowszej wersji(na HEAD) bo wydany zostal 1.1.0


vacuum-im podbity.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group