PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kłopoty z xfce4
Autor Wiadomość
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 14 Sierpień 2005, 21:25   kłopoty z xfce4

zainstalowałem wszystkie podstawowe paczki z xfce4 jednak on nie chce się uruchomić
Cytat:

Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified

/usr/bin/X11/xsetroot: unable to open display ':0'
/etc/X11/gdm/PreSession/Default: Registering your session with wtmp and utmp
/etc/X11/gdm/PreSession/Default: running: /usr/bin/X11/sessreg -a -w /var/log/wtmp -u /var/run/utmp -x "/var/lib/gdm/:0.Xservers" -h "" -l ":0" "ag"
/etc/X11/gdm/Xsession: Beginning session setup...
<stdin>:1: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:2: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:3: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:4: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:5: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:6: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:7: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:8: invalid preprocessing directive #xterm
<stdin>:10: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:11: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:12: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:13: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:14: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:15: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:16: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:17: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:18: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:19: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:20: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:22: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:23: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:24: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:25: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:26: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:27: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:28: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:29: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:30: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:31: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:32: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:33: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:34: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:35: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:36: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:37: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:38: invalid preprocessing directive #aterm
<stdin>:39: invalid preprocessing directive #aterm
/etc/X11/gdm/Xsession: ssh-agent not found!
/etc/X11/gdm/Xsession: Setup done, will execute: /etc/sysconfig/wmstyle/icewm-session.sh


co ciekawe jak z icewm uruchomie xfce4-session wszystko ładnie się uruchamia
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
pit 


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Lip 2005
Posty: 136
Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 14 Sierpień 2005, 21:49   

a jak odpalasz xfce4 to już iksy działają? może powinieneś spróbować wpisać xfce4 do pliku ~/.desktop żeby się uruchomiły automatycznie razem z iksami przez startx?
_________________
:-(
 
 
 
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 14 Sierpień 2005, 22:07   

uruchamiałem xfce z gdm
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
littleb
Gość
Wysłany: 5 Wrzesień 2005, 18:04   

moze startxfce4 ?
 
 
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 5 Wrzesień 2005, 18:21   

nic to nie daje
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
littleb
Gość
Wysłany: 5 Wrzesień 2005, 19:33   

no to widocznie jakiejs paczki brakuje
trzeba wstawic tu liste tego co masz z xfce4 i wtedy mozemy cos dalej szukac
 
 
spider 
Administrator
Developer


Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 6 Wrzesień 2005, 10:46   

strzelam, xfwm*
_________________
Zanim zadasz pytanie: przeczytaj
Surfuj bez obaw!praca
 
 
Orionus 


Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 74
Skąd: Warszawa
Wysłany: 6 Wrzesień 2005, 15:11   

Wydaje mi sie, ze tu nie chodzi o xfwm skoro z IceWM xfce startuje. Ja bym obstawial na jakis blad w GDM.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group