PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
RTCW brak dzwięku
Autor Wiadomość
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 9 Sierpień 2005, 13:29   RTCW brak dzwięku

Instalowałem RTCW według przpisu ztąd
http://gry.linux.pl/?id=porty&show=7
napewno skopiowałem wszystkie pliki ;)
plik z którego instalowąłem nazywa się
wolf-linux-1.41-3.x86.run
uruchomiałem na dwa sposoby
wolfsp
i asrtsdsp wolfsp (z tego drugiego sposobu opera ma dzwięk)
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
spider 
Administrator
Developer


Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 9 Sierpień 2005, 13:48   

hmm, ja gram w ET i TrueCombat:Elite, oba oparte na tym samym silniku, co RTCW i dzwiek dziala ok.
_________________
Zanim zadasz pytanie: przeczytaj
Surfuj bez obaw!praca
 
 
raikou 
lim IQ->0 IQ = 0


Pomógł: 25 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 295
Skąd: Warszawa
Wysłany: 9 Sierpień 2005, 17:00   

A dźwięk to u Ciebie co? Arts?

Z Enemy Teritory na ALSIe pomaga:
Kod:
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss


i ew wyłączenie amaroKa jak gdzieś w tle się pałęta.
_________________
Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
 
 
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 9 Sierpień 2005, 17:48   

mam artsa
robiłęm to co napisałeś nie pomaga moze przez to że to jest dla et :)
dawałem
echo "wolfsp 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss

nie pomogło
zainstalowałem nawet oss ale nic
jak uruchomię z konsoli jest
------- sound initialization -------
/dev/dsp: Device or resource busy
Could not open /dev/dsp
chałem chmod 777 /dev/dsp
nic z roota też
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
croolyc 
zajonc trejn


Pomógł: 25 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 985
Skąd: Polanów
Wysłany: 9 Sierpień 2005, 22:58   

zasadniecz sprawa
jaka karta sound
lspci
mialem podobny problem z et i q3 na dzwiekowce zintegrowanej na via
_________________
PLD - Punk Linux Distro
Underground Out Of Poland
 
 
 
adamos 


Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 60
Skąd: Będzin
Wysłany: 10 Sierpień 2005, 10:38   

działa :)
załadowalem
snd_pcm_oss
snd_mixer_oss
dałem chmod 777 na /proc/asound/card0/pcm0c/oss i /proc/asound/card0/pcm0p/oss
jako user
echo "wolfsp.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
i echo "wolfsp.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss

zabiłem artsd i jest ok :)

ale mam problem po każdym rebocie musze powtarzać

Cytat:
dałem chmod 777 na /proc/asound/card0/pcm0c/oss i /proc/asound/card0/pcm0p/oss
jako user
echo "wolfsp.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
i echo "wolfsp.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
_________________
http://img78.imageshack.u...damos1bz9tk.jpg
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group