pomocy - zniknela prawie cala zawartosc dev |
Autor |
Wiadomość |
widi
|
Wysłany: 4 Lipiec 2016, 12:40 pomocy - zniknela prawie cala zawartosc dev
|
|
|
Witajcie
Mam problem z maszyna, ktora postawilem jeszcze w zeszlej dekadzie padl ups i dostal kilka razy zanikow pradu po kilku sekund.
SYstem zatrzymuje sie na entering runlevel 3... po kilkudziuesieciu sekundach mam 3 komunikaty id x respawning too fast - disabled for 5 minutes.
i na koncu no more processess left in this runlevel
w /dev/ mam praktycznie z 10 pozycji. nie ma zadnego sda/sdb...
Dawno nic nie dlubalem w pld i ciezko mi sie znalezc. Za pomoc chetniie odwdziecze sie pomoca w dziedzinie sieci.
Co najciekawsze, gdy odpalilem rescue na maszynie na ktorej dziala pld, dev tez jest praktycznie puste. Dostep do dysku mam spod innej maszyny - podmontowuje bez problemu system plikow spod rescue, fsck troche poskanowal, ale nie wykryl bledow.
w trybie single tez nie widze partycji. Ale system wykrywa dyski, przy starcie dmesg pokazuje partycje sda1-4. |
|
|
|
 |
widi
|
Wysłany: 4 Lipiec 2016, 12:43
|
|
|
taaa... chyba w tym roku jeszcze nikt nie dodal zadnego wpisu na forum - czy ktos sie tu jeszcze loguje ? |
|
|
|
 |
Marcinoza

|
Wysłany: 21 Lipiec 2016, 00:16
|
|
|
a na tej starej maszynie jakiekolwiek dysk widać ? wygląda jakby uszkodzony był kontroler, albo co jeszcze mi przychodzi do głowy , jak wygląda zawartość /etc/fstab ? |
|
|
|
 |
widi
|
Wysłany: 21 Lipiec 2016, 06:23
|
|
|
system poszedl do kosza... odpalilem ubuntu i przenioslem wszystkie uslugi. Bylo kupe roboty ze wzgledu na stara wersje paczek, ale udalo sie |
|
|
|
 |
|