PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie siedzi PLD-Linux

Gdzie używasz PLD-Linux?
Serwer/ruter sieciowy
32%
 32%  [ 80 ]
Laptop
18%
 18%  [ 47 ]
Desktop w domu
38%
 38%  [ 95 ]
Workstacja w pracy
9%
 9%  [ 24 ]
Inne (jakie?)
1%
 1%  [ 3 ]
Głosowań: 135
Wszystkich Głosów: 249

Autor Wiadomość
uzi18 
Developer PLD


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 289
Skąd: Pabianice
Wysłany: 19 Czerwiec 2008, 17:40   

Tez mam SX1 i jestem w kontakcie z pewnym rosjaninem ktory zalozyl projekt "linux on sx1"
Nawet udalo mi sie ta qtopie uruchomic. Kilka miesiecy juz tam nie zagladalem.
Zaczeli pisac pod FLTK bo Qt za bardzo zjada zasoby.

Do tego nie dlugo ruszam z czyms w stylu PLD embeded (patrz post na pld-users-pl) a raczej
live cd do programowania mikrokontrolerow i elektroniki.

PLD na :
- min. 2 serwerach (praca Ac /dom Th )
- 6 desktopow (2 w pracy)

Czyli wszedzie tam gdzie da. Mialem swego czasu k/ubunu w pracy ale nie wytrzymalem.

Co to za modem ten Option moze wspomoge? (zaloz nowy watek i daj cynk)
_________________
Pozdrawiam
Bart.
 
 
 
Pablo 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Sty 2008
Posty: 89
Skąd: Lublin
Wysłany: 2 Sierpień 2008, 16:48   

Kiedyś na stacjonarnym, a obecnie na laptopie.

PS
Co do PLD na PDA to jeśli kiedyś coś takiego powstanie to zgłaszam się do testowania.
MDA Compact, 64MB RAM, Intel PXA272 416Mhz ( niektórym chodzi stabilnie na 624Mhz :wink: )
_________________
Pozdrawiam Pablo :wink:
 
 
fi9o 

Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 174
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 12:14   

Na laptopie od dluzszego czasu ;-) 2-3 miesiace
Od dzis na stacjonarnym rodzenstwa :D
 
 
 
pieczara 


Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 4
Skąd: Kłobuck
Wysłany: 29 Październik 2008, 11:22   

Desktop w domu, Workstacja w pracy.
Teraz bede stawial PLD na kompie rozdzielajacym mi net w domu, poki co stoi na debianie.
 
 
 
 
grip
[Usunięty]

Wysłany: 17 Grudzień 2009, 09:15   

Kiedyś miałem go przedewszystkim na serwerze sieci osiedlowej :)

Niedawno chciałem powrócić do dawnych czasów jednak błędy podczas instalacji skutecznie uniemożliwają spokojne przeprowadzenie tej operacji... a szkoda :(
 
 
spider 
Administrator
Developer


Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1144
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 09:21   

napisz bledy to pomorzemy w miare mozliwosci :)
_________________
Zanim zadasz pytanie: przeczytaj
Surfuj bez obaw!praca
 
 
shadzik 


Pomógł: 128 razy
Dołączył: 08 Lip 2005
Posty: 1773
Skąd: Berlin
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 14:23   

spider napisał/a:
pomorzemy


Piotreczku :) Pomorze to taka część Polski :) Chyba Ci się z "pomożemy" pomyliło ;)
_________________
checking for beer in -lfridge... no
Warning: No beer found in fridge!
We highly suggest that you rectify this situation immediately.
 
 
jefe 

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Sty 2006
Posty: 392
Wysłany: 17 Grudzień 2009, 16:46   

Są jeszcze Pomorzany w Szczecinie ;)
 
 
marcing 

Distro: PLD 1.0;2.0;3.0
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Lis 2005
Posty: 174
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 27 Marzec 2010, 22:46   

Heh.. spróbuje ogarnąć...

3 produkcyjne serwery z pocztą/hostingiem
1 produkcyjny dedyk firmowy rutero/poczta/hostingowy
4 duże serwery/rutery domeny, samba, firebird, pervasiv i inne pierdoły..
1 mój domowy serwer hosting/ruter i pierdoły
20-30 (nie pamiętam już nawet ile, bo jak klienci nie płacą to nie zaglądam) jako rutery, z vpn-ami, pptpd-ami, tunelami, intranetami i pierdołami...

Hmmm.. sie trochę tego nazbierało. Niestety, zdradzam PLD na laptopach i desktopach, używam tam albo M$ albo/i Ubuntu...

Aż żal by było zmieniać dystrybucje...
 
 
 
marcim 

Distro: PLD 2.0;3.0
Dołączył: 26 Wrz 2005
Posty: 8
Skąd: Lubartów
Wysłany: 17 Maj 2010, 20:32   

4 serwery (1. router, 2. www+poczta, 3. intranet, 4. all in one)
4 desktopy
2 laptopy

Przy okazji dziękuję twórcom za PLD
 
 
marcing 

Distro: PLD 1.0;2.0;3.0
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Lis 2005
Posty: 174
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 13:38   

No to zaktualizuję.

Została jedna moja maszyna pod biurkiem, na której z lenistwa mam swoje strony i usługi. i jakieś niedobitki zamieniane sukcesywnie na inne dystrybucje lub routery. Z powodu braku instalatora nie porwę się już na następne eksperymenty. Szkoda, bo przez tyle lat poznałem i polubiłem PLD. To nie jest już dystrybucja, to niszowy system tworzony przez kilku zapaleńców dla siebie, a innym jak się uda to mogą sobie tego poużywać.

Przykro mi.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group