PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Attansic L2 Fast Ethernet
Autor Wiadomość
jefe 

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Sty 2006
Posty: 392
Wysłany: 14 Lipiec 2007, 21:51   

Ja znowu w sprawie modułu atl2, oto co wywala przy kompilacji
+ /usr/bin/make -C /usr/src/linux modules
M=/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src HOSTCC=i486-pld-linux-gcc
SYSSRC=/usr/src/linux SYSOUT=/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/o
O=/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/o CC=i486-pld-linux-gcc
CPP=i486-pld-linux-gcc -E
make: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.21.5'
CC [M] /home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.o
In file included from
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_hw.h:30,
from /home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at.h:44,
from
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c:28:
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_osdep.h:68:5: warning: "DBG"
is not defined
In file included from
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c:28:
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at.h:46:5: warning: "DBG" is
not defined
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c: In function
'at_vlan_rx_kill_vid':
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c:1488: error: 'struct
vlan_group' has no member named 'vlan_devices'
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c: In function
'at_restore_vlan':
/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.c:1507: error: 'struct
vlan_group' has no member named 'vlan_devices'
make[2]: *** [/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src/at_main.o] Error
1
make[1]: *** [_module_/home/pawel/rpm/BUILD/atl2-1.4.0.20/src] Error 2
make: *** [modules] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.21.5'
error: Bad exit status from /home/pawel/tmp/rpm-tmp.97158 (%build)

PLD Th
 
 
uzi18 
Developer PLD


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 16 Lip 2006
Posty: 289
Skąd: Pabianice
Wysłany: 15 Lipiec 2007, 01:04   

Przed upgradem (kernel*) ladnie sie budowalo.
Zrobilem upgrade i tez mam te kwiatki.

Wiec cos musialo sie zmienic sprobuj starsze jadro.
_________________
Pozdrawiam
Bart.
 
 
 
jefe 

Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Sty 2006
Posty: 392
Wysłany: 16 Lipiec 2007, 17:09   

Ac czy masz jeszcze te paczkę może? Jakby tak ją zainstalować, skopiować sam moduł i wtedy insmodem pojechać? Jest to do wykonania i zadziała?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group