PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
instalacja systemu od zera
Autor Wiadomość
mospan 

Dołączył: 22 Lip 2005
Posty: 34
Wysłany: 29 Czerwiec 2007, 23:30   

tak przy okazji... czy procedura instalacji systemu od zera za pomoca RescueCD podobnie jak przy AC zastosowana do TH wypali czy moge oczekiwac problemow??
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 05:39   

Są drobne różnice, ale działa. Warto mieć w chroocie podmontowany proc i dev.
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
svl 
paweld


Pomógł: 115 razy
Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 1038
Skąd: Toruń
Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 13:45   

Jakiś czas temu u mi się udało, wystarczyły zmiany w pld-source.conf. Ewentualnie można spróbować http://forum.pld-linux.org/viewtopic.php?t=2846
_________________
God, root, what is difference?
 
 
azhag
[Usunięty]

Wysłany: 30 Czerwiec 2007, 15:08   

ja niedawno instalowałem -- pobrałem obraz z ftp://ftp.pld-linux.org/people/undefine/chroot/th/, rozpakowałem, chroot na tę partycję i wg http://pl.docs.pld-linux....root_wstep.html (czasem tylko coś było odrobinę inaczej, np. inna nazwa pakietu, ale nic z czym nie mozna sobie poradzić)
 
 
mospan 

Dołączył: 22 Lip 2005
Posty: 34
Wysłany: 3 Lipiec 2007, 19:52   

fakt, drobne roznice byly ale system sie zaladowal, np brak shadow oraz modutils... cos sie zmienilo z nimi w TH?? Zobacze jak dalej bedzie z innymi pakietami... ;-)
 
 
KrystianT 

Distro: PLD 3.0
Pomógł: 189 razy
Dołączył: 26 Paź 2005
Posty: 1920
Skąd: Kamionek
Wysłany: 3 Lipiec 2007, 20:46   

mospan napisał/a:
drobne roznice byly ale system sie zaladowal, np brak shadow oraz modutils...
Też tak miałem, że brakowało niektórych plików zaraz po instalacji. Pomógł reinstall odpowiednich pakietów
_________________
Krystian T.
"Errare humanum est."
 
 
Ahmed
[Usunięty]

Wysłany: 4 Lipiec 2007, 19:18   

mospan napisał/a:
brak shadow oraz modutils... cos sie zmienilo z nimi w TH??


Zastąpił je pwdutils
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group