PLD Linux Forum Strona Główna PLD Linux Forum
Oficjalne forum dystrybucji PLD Linux

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
OOo PLD i okna dialogowe
Autor Wiadomość
Saigon 


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 751
Skąd: Poznań
Wysłany: 4 Sierpień 2005, 02:32   OOo PLD i okna dialogowe

Witam kilka dni temu przeszedlem z Mandrake na PLD 2.0 instalowane z mini-iso.

NIE mialem wiekszych problemow z X'ami, KDE i dzwiekiem.

NIestety napotkalem jeden trudny problem ktorego nie potrafie rozwiazac we wlasnym zakresie. Chodzi o OO.o w werski PLD-1.1.4. NIestety nie chce on wyswietlac okien dialogowych takich jak zapisz czy otworz. Wywala sie samo okno wyswietlajac komunikat o bledzie 11 (SIGSEGV) a slad czynnosci podaje mi:

Kod:

(no debugging symbols found)
Using host libthread_db library "/lib/tls/libthread_db.so.1".
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
(no debugging symbols found)
[KCrash handler]
#7  0x4097832d in __dynamic_cast () from /usr/lib/libstdc++.so.5
#8  0x40c18933 in KAcceleratorManagerPrivate::manage ()
   from /usr/lib/libkdecore.so.4
#9  0x40c19dfe in KAcceleratorManager::manage () from /usr/lib/libkdecore.so.4
#10 0x40c19d85 in KAcceleratorManager::manage () from /usr/lib/libkdecore.so.4
#11 0x40c58f92 in KCheckAccelerators::checkAccelerators ()
   from /usr/lib/libkdecore.so.4
#12 0x40c58b7b in KCheckAccelerators::autoCheckSlot ()
   from /usr/lib/libkdecore.so.4
#13 0x40c597af in KCheckAccelerators::qt_invoke ()
   from /usr/lib/libkdecore.so.4
#14 0x40f68bec in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#15 0x40f68a14 in QObject::activate_signal () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#16 0x4128083b in QTimer::timeout () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#17 0x40f8a2e2 in QTimer::event () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#18 0x40f0d00f in QApplication::internalNotify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#19 0x40f0c615 in QApplication::notify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#20 0x40b6dc75 in KApplication::notify () from /usr/lib/libkdecore.so.4
#21 0x40efc8e5 in QEventLoop::activateTimers () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#22 0x40eb5d3b in QEventLoop::processEvents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#23 0x40f1e8b8 in QEventLoop::enterLoop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#24 0x40f0d2c1 in QApplication::enter_loop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#25 0x410f39a0 in QDialog::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#26 0x08053192 in FileDialog::customEvent ()
#27 0x40f663fc in QObject::event () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#28 0x40f9ef2f in QWidget::event () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#29 0x40f0d00f in QApplication::internalNotify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#30 0x40f0c615 in QApplication::notify () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#31 0x40b6dc75 in KApplication::notify () from /usr/lib/libkdecore.so.4
#32 0x40f0de06 in QApplication::sendPostedEvents ()
   from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#33 0x40f0dc86 in QApplication::sendPostedEvents ()
   from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#34 0x40eb620a in QEventLoop::processEvents () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#35 0x40f1e8b8 in QEventLoop::enterLoop () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#36 0x40f1e768 in QEventLoop::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#37 0x40f0d261 in QApplication::exec () from /usr/lib/libqt-mt.so.3
#38 0x08057425 in main ()


Wszystkie pliki wystepuja w systemie wiec chyba mma wszystko poinstalowane, juz nie wiem jak mu pomoc.

PS. Otwarcie pliku przy pominieciu okna dialogowego dziala bez problemu, zapis tez. Wiec problem jest tylko z uruchamianiem okien dialogowych.

Aha okno zanim wywali blad zdaza sie pojawc.

Z gory dziekuje za szybka pomoc.
 
 
 
 
slawoj 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lip 2005
Posty: 6
Wysłany: 4 Sierpień 2005, 07:49   

W Opcjach|Ogólne włącz używanie okien dialogowych Openoffice.org.

Pozdrawiam
Slawoj
 
 
raikou 
lim IQ->0 IQ = 0


Pomógł: 25 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 295
Skąd: Warszawa
Wysłany: 4 Sierpień 2005, 11:51   

twój katalog domowy,
.kde/share/config/kdeglobals,
dopisz na końcu coś takiego
Kod:
[Development]
AutoCheckAccelerators=false
_________________
Humans cannot create from nothingness, humans cannot accomplish anything without holding on to something, humans are not gods.
 
 
Chavez 
asylus.pl


Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 51
Skąd: Szczecin
Wysłany: 4 Sierpień 2005, 12:02   

Mialem ten sam problem. Dzieki slawoj, pomoglo.
_________________
"Dobre piwo jest jak dobry system operacyjny: Ty już padniesz a ono ciągle działa!"
http://chavez.asylus.pl - Trochę wolniej...
 
 
 
croolyc 
zajonc trejn


Pomógł: 25 razy
Dołączył: 06 Lip 2005
Posty: 985
Skąd: Polanów
Wysłany: 4 Sierpień 2005, 17:58   

nie zapomnijcie kliknac koledze ze pomogl

a tak na marginesie ja uzywam OOo
z ftp://ftp.pld-linux.tares...ffice.org/RPMS/
wystarczy dodac source do poldka i cieszyc sie polska wersja 1.9beta
mimo iz jest to i586
u mnie na wszystkich testowanych maszynach dziala znacznie (zauważalnie) szybciej
_________________
PLD - Punk Linux Distro
Underground Out Of Poland
 
 
 
Saigon 


Pomógł: 16 razy
Dołączył: 04 Sie 2005
Posty: 751
Skąd: Poznań
Wysłany: 13 Sierpień 2005, 12:22   

Dlugo mnie nie bylo ale pomoc okazala sie skuteczna. Dziekuje i pozdrawiam.
_________________
Linux is like Wigwam. No Gates, No Windows, Apache Inside !!!

Pytanie nie brzmi dlaczego powinienes przeniesc się na Linuxa ale dlaczego nie mial bys tego robic!
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group